Vadászkutya kiképzés - gundog training
Pointer tenyésztés

Pointer tenyésztés

Kövess engem ( videók):

Szentesi-vadász Kennel

Elsősorban, mint vadászember célom olyan vadászkutyák tenyésztése, melyek génjeikben a vad iránti érdeklődést és  a gazdával szembeni ragaszkodást hordozzák. A pointer erre nagyon is alkalmas fajta.

A pointer vadászati használhatóságát tekintve nem a kezdő vadászkutyások megfelelő fajtája, de aki időt szán kutyájára és kedvet érez kipróbálni egy telivért, annak mindenképpen ez az a fajta, amely a legnagyob örömet fogja nyújtani a vadászterületen. Szenvedélyével, ktűnő orrával és ugyankkor érzékenységével, ragaszkodásával és inteligenciájával méltán a vizslák királya.

A pointer mint családi kutya is kitűnően megállja a helyét. Gyermekeit teljes biztonsággal a társaságában lehet hagyni. Türelmes, könnyen kezelhető inteligens társ. Aki nem másodlagos szempontként rendkívül impozáns elegáns megjelenésű.

 

Akár kedvencnek akár vadászkutyának vásárol valaki pointert mindenképpen vegye figyelembe, hogy a fajta nagy mozgásigényű és sok foglalkozást igényel. A nagy udvar nem elég játszótér számára. A hosszú napi séták elengedhetetlenek.

Kennelemből az első "A" alom 2010 februárjában született. Néhány kutya külföldi solymászokhoz került, néhányan házikedvencek lettek. Tekintse meg az alomról készült képeket a galériában.